Je nám líto, ale nabídka "Skupinová prohlídka Prahy s průvodkyní" již není aktuální.
Vybrali jsme pro vás jiné nabídky na Zážitky:

Skupinová prohlídka Prahy od Praha, jak ji neznáte

Myslíte si, že Hradčany, Vyšehrad nebo Karlův most znáte tak dobře, že už vás nic nepřekvapí? Chyba lávky! Průvodkyně z Prahy, jak ji neznáte mají v rukávu pěkných pár historek a historických zajímavostí, o které se s vámi rády podělí během skupinové procházky.
Cena od 99 Kč



Obsah nabídky:

  • Skupinová procházka Prahou
  • Praha, jak ji neznáte
  • Délka: cca 1:45 hodiny
  • Trasy na výběr: Neobjevený Nový Svět a jeho příběhy, Vyšehrad očima osobností, Soumrak na Karlově mostě

Skupinová prohlídka Prahy od Praha, jak ji neznáte

Praha, jak ji neznáte?

Praha, jak ji neznáte je rodinným tandemem maminky s dcerou. Obě jsou dlouholetými průvodkyněmi, které se obvykle specializují na cizojazyčnou klientelu, s koronakrizí ovšem přišla potřeba se adaptovat. Nyní tedy Prahu můžete důkladně poznat i vy! V současné době je Praha díky téměř vymeteným ulicím ještě přitažlivější, než obvykle bývá. A je to také ideální příležitost, jak se dozvědět více o skutečných obyvatelích i zcela vybájených postavách z pražské historie.

Skupinová prohlídka Prahy od Praha, jak ji neznáte

Co uvidíte?

Procházka Prahou trvá zhruba hodinu a třičtvrtě a probíhá ve skupině. Vybrat si můžete z následujících procházek:

1. Neobjevený Nový Svět a jeho příběhy

Procházka s průvodkyní vás seznámí s dávnými i nedávnými příběhy takzvaného pražského Montmartru. Dozvíte o významu této části města pro obranu Hradu, o církevních institucích, které toto místo postupně osidlovaly, ale především o umělcích, režisérech, výtvarnících a dalších svérázných lidech, kteří tu žili. Jejich osudy vtiskly tomuto místu jedinečnou atmosféru, kterou lze pocítit i dnes.

2. Vyšehrad očima osobností

Při procházce barokní pevností se můžete dozvědět ledacos zajímavého. A tím nejen historii, ale i drby ze života místních figurek ze začátku 20. století. Byla Popelka Biliánová průkopnicí dívčího skautingu? Kudy chodil profesor Jedlička se svou milou? A jaké netradiční metody používal učitel Jedličkova ústavu Bakule? Přijďte to zjistit na Vyšehrad!

3. Soumrak na Karlově mostě

Pojďte si prohlédnout nejkrásnější gotický most ve střední Evropě v průběhu takzvané zlaté hodinky, kdy slunce bude zapadat. Užijte si nezapomenutelné výhledy na tuto jedinečnou sochařskou galerii pod širým nebem a poslechněte si zajímavosti z jeho historie i současnosti.

Skupinová prohlídka Prahy od Praha, jak ji neznáte


Platnost voucheru
do 31. 10. 2020
  • Procházka Prahou s výkladem
  • Příběhy skutečné i vybájené
  • Na výběr: Neobjevený Nový Svět a jeho příběhy, Vyšehrad očima osobností, Soumrak na Karlově mostě

 Otevírací doba

Aktuální termíny prohlídek najdete zde.



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Souhlasím